Retourtje Polen

Retourtje Polen

Cirkels en lijnen; daarmee 'verwoord' Marco mijn documentaire waar hij zelf een aanzienlijke rol in speelt...

Als dank voor de film ontving ik dit doek waar ik zeer verguld mee ben, alleen...Waarom ontvang ik zo iets bijzonders? Ik ben eigenlijke degene die hem zo iets moois zou moeten geven, als dank voor zijn medewerking en openhartigheid.

Ik ben onder de indruk van de emotie die Marco met ogenschijnlijke simpelheid op het doek kan aanbrengen en 'zie' mijn eigen film terug in zijn doek.

Het doek heft een prominente plaats in mijn kantoor gekregen en zal me hopelijk blijven inspireren tot het maken van andere films over ondewerpen die het verdienen om 'gezien te worden. Net zo goed als het werk van Marco dat verdient.

Deborah van der Starre.
Juni 2012.

Lieve Deborah.
Ik wil jou eerst even vriendelijke danken voor jou zeer mooie woor4den die jij hebt willen schrijven bij jou doek Retourtje Polen op mijn website.
Jou film Retourtje Polen was werkelijk een indrukwekkend verhaal, waarin jij ook op een hele mooie manier vertelt, plus laat zien, jou emoties omtrent jou bezoek aan Polen, waar jij eind 2011 waar naar toe geweest bent.

De film, Retourtje Polen, heeft niet alleen mij, maar ook velen anderen mensen erg ontroerd.
Je bezocht toen o.a. voormalig concentratie kamp Sobibot, waar ook in de Tweede Wereldoorlog familie van jou is vermoord.

Wat ontzettend blij was ik om te zien dat je nu wel in staat was om in Sobibor de namen op te kunnen van vermoorde familieleden, wat dat wilde je erg graag.
Jou film zal altijd blijven bestaan, gelukkig maar, ook mijn gemaakte doek, die ik met heel mijn hart voor jou gemaakt heb.

Marco Termeer.
Juni 2012

Doek: 50x70 cm.
gemaakt: begin april tot half mei 2012

Mochten mensen ook interesse hebben in het doek Retourtje Polen, uiteraard niet hetzelfde als Deborah nu heeft gekregen van mij, dan kunnen wij altijd even contact met mij opnemen, ( zie aantal gegevens in het rubriekje: Contact ).